VASIKAMAKS: heleroosa, pehme ja õrn. Vasikamaksa peeti Vana-Roomas delikatessiks. Parim röstitult, grillitult või pannil kergelt pruunistatult. Vasikamaksa kõrvale sobivad nii kerged ja marjased Merlot-veinid kui ka noored Chianti-veinid. Lihtsamad mahlakad noored Bordeaux-veinid või veidi tihedamad ja marjased Crianza veinid Riojast on toredad veidi rösti saanud maksaga. Kallimale maitsele sobib hästi Saint-Emilioni vein või mõni kergelt täidlane Pinot Noir. KANAMAKS: peen roog, mida pannil küpsetada või pasteediks keeta. Kõrvale sobib hästi mesine ja vürtsikas kuiv Pinot Gris. LAMBAMAKS: tihkem ja tugeva loomuga maks, pannil pruunistudes omandab toeka maitse. Joogiks sobivad tugevama kehaga veinid, nt Lõuna-Aafrika või uuema stiiliga Austraalia Shiraz-veinid, või Portugali Bairrada-vein. SEAMAKS: tugeva maitsega, sobib pigem pasteetidesse ja terriinidesse kui praadimiseks-grillimiseks. Joogiks sobib hästi Uue Maailma Merlot-vein.